Øya Sjømat AS er en bedrift som vart stiftet tidlig i 2016 av Jan Kåre Brunvoll hvis mål er å fremstille bærekraftig sjømat av ubenyttede arter i sjøen.
Øya Sjømat AS holder til på Harøya i Sandøy kommune.Vi er inne på bærekraftig høsting av sjøpølser, som foreløpig er en mer eller mindre utappet ressurs i de norske farvann. Med uttesting av agn, og utvikling av både passive og aktive redskap. Dette i samarbeid med ledende forskningssenter.
Vi ser også på hvordan vi kan foredle en allerede velkjent og etablert art i det europeiske markedet,
taskekrabben som allerede høstes på en bærekraftig måte.
I tillegg forsøker vi på å få opp og frem havbeite med hummer; en havbruksmetode som er høyst økologisk og bærekraften til et område definerer hvor stor fangst vi kan få.
Det er ingen installasjoner, ingen foring og ingen medisiner i havet og hummeren fiskes på samme bærekraftige måte som krabben.
Vi har kompetanse på å etablere og drifte hummerklekkeri og drift av havbeite. Vi har også kompetanse på fiskeri og på å etablerekomplekse strukturer i havet. Samlet sett har vi den nødvendige kompetanse for å realisere dette prosjektet i sin helhet Vil du vite mer om havbeite med hummer, studer vår nettside eller ta gjerne direkte kontakt.
Øya Sjømat AS består av en eier struktur med allsidig kunnskap. Kompetansen i selskapet består av MarinBiolog, Dypvannsdykkere, Økonomiadministrator, Miljøkonsulent og Fiskerikompetanse.
Øya Sjømat AS
Postboks 137
6485 Harøy
post@oyasjomat.n0
94 15 61 55